Τορτίγια πατάτας με άλειμμα κόκκινης πιπεριάς Voras Flavors απαλή

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 500 γρ. κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • 8 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • άλειμμα κόκκινης πιπεριάς Voras Flavors Aπαλή

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Παίρνουμε ενα αντικολλητικό τηγάνι φάρδους 28 εκατ. Βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπόλ τα αυγά με αλάτι και πιπέρι μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά.

Ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα πατάτας-αυγού και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πηρούνι.

Τηγανίζουμε μέχρι να μισομαγειρευτεί η ομελέτα, παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο και κυλάμε την ομελέτα πάνω του απο τη μαγειρεμένη πλευρά και αμέσως μετά γυρίζουμε την ομελέτα απο την άψητη πλευρά της στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί και το αποσύρουμε απο την φωτιά. Την κόβουμε σε μερίδες και την συνοδεύουμε με το άλειμμα πιπεριάς