Κορμός σοκολάτας με καρύδια και σιρόπι μέντας Voras Flavors

Υλικά:

  • 250 γρ. βιτάμ
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml γάλα
  • 1 ξυλάκι βανίλιας
  • 30 γρ. κακάο
  • 50 γρ. σοκολάτα bitter
  • 2 πτι μπερ ολικής (500 γρ.)
  • 70 γρ. καρύδια τριμμένα
  • ξύσμα 1 βιολογικού πορτοκαλιού
  • 100 ml σιρόπι μέντας Voras Flavors

 

Ρίχνετε το βιτάμ, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σπάζετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα «ποτίζετε» με το σιρόπι μέντας και τα ανακατεύετε με τα καρύδια. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα. Τα ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε στη βουτυρωμένη φόρμα. Όταν κρυώσει, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 12 ώρες. Για να βγάλετε τον κορμό από τη φόρμα, την τοποθετείτε σε λίγο καυτό νερό για ένα λεπτό και την αναποδογυρίζετε αμέσως. Πριν το σερβίρετε περιχύνετε με σιρόπι μέντας και στολίζετε με φρέσκα φυλλαράκια μέντας.

Διατήρηση:
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 1 βδομάδα. Αλλοιώνεται πολύ εύκολα και δεν πρέπει να μένει ποτέ εκτός ψυγείου.