ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦTΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΑΠΑΛΗ mediterranean yummy spreads

Απογειώστε την μακαρονάδα σας προσθέτοντας την κλασσική κόκκινη  σάλτσα με  άλειμμα καπνιστή πιπεριάς  MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 20’

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ : 30’

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ :  20’

ΔΥΣΚΟΛΙΑ : ΕΥΚΟΛΟ

ΚΟΣΤΟΣ : 12 €

 

ΥΛΙΚΑ ( Για 4-6 μερίδες)

 

Για τα κεφτεδάκια :

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 αβγό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Αλάτι

πιπέρι

για το τηγάνισμα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

για τη σάλτσα

1 μεγάλη  ώριμη  ντομάτα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

½ βαζάκι MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS καπνιστή πιπεριά – απαλή.

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

½ κ.γ αλάτι

1 πακέτο σπαγγετίνη Νο 6

Τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ξερή

Εκτέλεση:

1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά ,το αβγό, το κρεμμύδι,  το σκόρδο το βασιλικό, το ελαιόλαδο              και το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνετε και Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά με τα χεριά σας ,μέχρι να γίνει ένα                    ομοιογενές μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  1. Παίρνετε από το ψυγείο το μπολ, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείται σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3.Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο , προσθέτετε τη ντομάτα περασμένη από τρίφτη λαχανικών, το spread            κόκκινης καπνιστής πιπεριάς-απαλή, το κρασί και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα,                          προσθέτετε τα κεφτεδάκια και βράζετε για περίπου 15’-20’ έως ότου πήξει η σάλτσα.

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τα κεφτεδάκια και μπόλικη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι προαιρετικά.

 

TIP: Τα κεφτεδάκια μπορείτε να τα ψήσετε για 20΄-25΄στον φούρνο

στους 200°C και να αποφύγετε το τηγάνισμα. Έτσι θα ετοιμάσετε

ένα πιο ελαφρύ αλλά το ίδιο εύγεστο πιάτο. Ένα άλλο μυστικό για

την επιτυχία τους είναι το καλό  ζύμωμα του κιμά για πολύ ώρα, για να γίνουν

τα κεφτεδάκια  αφράτα και ζουμερά.

Ταιριάζει εξαιρετικά και το spread καπνιστής πιπεριάς με σκόρδο & βασιλικό MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/fagita/rizi-zimarika/recipe/1405-t-mild-mediterranean-yummy-spreads-voras

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Συμπληρώστε σωστά τον αριθμό που λείπει *