T-BONE STEAK ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ

Μία εξαιρετική δημιουργία από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/fagita/mosxari/recipe/1406-t-bone-steak

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 5΄

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ : 30΄- 1 ώρα

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ :  20΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ : ΕΥΚΟΛΟ

ΚΟΣΤΟΣ : 15 €

 

ΥΛΙΚΑ ( Για 2 μερίδες)

 

1 Τ-bone μοσχαρίσιο ή μια σπαλομπριζόλα

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε κύβους

1 βαζάκι  Άλειμμα κόκκινης πιπεριάς spicy- Mediterranean Yummy Spreads-Voras Flavors

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

4  ντοματίνια κομμένα στα δυο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι κρασί

1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.σ χυμό λεμόνι

1 κ.σ κάπαρη

½ κ.γ πιπέρι μαύρο

1 κ.γ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις μπριζόλες και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε πάνω στην σχάρα ή πάνω σε ένα σχαροτήγανο (μπορείτε να τις βάλετε  και σε  ταψί ή σε ένα πυρέξ με καπάκι για να είναι μαλακές).

Ψήνετε τις μπριζόλες όσο τις θέλετε εσείς  ( rear,medium, well done)

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το spread κόκκινης πιπεριάς  spicy  της  Mediterranean Yummy Spreads-Voras Flavors. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας για 10 λεπτά.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη σάλτσα σπετσοφάι αφού έχει πέσει η θερμοκρασία της και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας κάπαρη. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές  μαζί με την σάλτσα.

 

TIP: Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξτε αρχικά την σάλτσα, να βάλετε τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ και να τις περιχύσετε με αυτήν για να τις ψήσετε. Επίσης η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με χοιρινές μπριζόλες λαιμού καθώς και με μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος, γίνεται το ίδιο νόστιμο και τρυφερό το κρέας, διότι το προστατεύουν τα λαχανικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Συμπληρώστε σωστά τον αριθμό που λείπει *