ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΚΑΠΑΡΗΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 20΄

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ :  1 ώρα & 10’

ΔΥΣΚΟΛΙΑ : ΕΥΚΟΛΟ

ΚΟΣΤΟΣ : 15€

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΥΛΙΚΑ ( Για 8 μερίδες)

1  κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1  πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 λεμόνια, κομμένα σε ροδέλες

1  κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

8  μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα δυο

1   φλιτζάνι. κρασί λευκό

3   κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

1   βαζάκι  Mediterranean Yummy Spreads –VORAS FLAVORS κόκκινης πιπεριάς  με κάπαρη

1  φλιτζάνι  ελιές πράσινες

1 φλιτζάνι  φέτα κομμένη σε κύβους

¼ φλιτζανιού  μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

3-4 ντοματίνια για διακόσμηση

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό  ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο  και  το σοτάρετε στο ελαιόλαδο  με το δέρμα στο κάτω μέρος μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό για 6 με 8 λεπτά περίπου.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο ταψί και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός της φέτα .

Την σάλτσα καπνιστής πιπεριάς με κάπαρη  την αραιώνετε μέσα στο κρασί και μετά την προσθέτετε στο φαγητό.

Σκεπάζετε  το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρείτε  το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30- 40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τους κύβους φέτας.

 

TIP: Μπορείτε να χρησιμοποιήστε και ελιές καλαμών ή μεγάλες θρούμπες Θάσου. Επίσης το ίδιο φαγητό γίνεται πολύ ωραίο με αρνί!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Συμπληρώστε σωστά τον αριθμό που λείπει *